HOME
Novigrad
Venlige og åbne mennesker var mit første møde med Novigrad i 1985.
Dejlig imødekommende og med tiden gode venskaber.
I tiden med Jugoslaviens opløsning og politiske deling med efterfølgende borgerkrig 1991-95,
blev Novigrad Regionen hårdt ramt af skyttegrav krig og den ”brændte jords krigsstrategi”, hvor serberne kæmpede for adgang til Adriaterhavet ved Zadar.
I dag lever kun få serbere i Novigrad regionen og mange store landsbyer og marker ligger stadig hen, udbrændte og mineret.
Byen Novigrad-Dalmacija og mange af de små byer rundt i området er nu genopbygget. De historiske bygninger er næsten alle genrejst og livet går atter sin rolige gang.
Siden 1997 har Kroatien igen været et trygt og fantastisk rejsemål. Specielt området Dalmacija, hvor Novigrad ligger, er et unikt rejsemål med mange muligheder for et aktivt afsæt i ture eller til ”bare at sidde og tænke”.
Jeg kan tilbyde mange dejlige ture i området. Jeg har igennem mine over 20 år fået et tæt kendskab til Novigrad-Dalmacija og som den eneste, kan jeg tilbyde ture til specielle områder i byen og i området Novigrad-Dalmacija.

På floden Zrmanja er min ven Frane, Flash Touring - vores riverguide. Han overtog de guidede ture efter sin far. Faderen, også kaldet Frane, startede som den første, disse fantastiske kajakture for over 20 år siden. Stedet er senere blevet erklæret for ”beskyttet naturzone” og er en del af Velebit Mauntain.
Bjergkæden er beliggende ved Novigrad Sea og kan ses fra vores campingplads Adriasol.
Jeg og min familie har spist omkring bålet ved et at de store vandfald mange gange gennem årene sammen med Frane Senior.
Han har lært mine børn at færdes ved disse floder, at springe fra de op til 12 m høje vandfald, dykke på de dybeste steder i floden Zrmanja på ned til 40 m og ladet os opleve duften af pebermynten ved flodbredden. På vores svømmeture i dette område har vi set kolibrier tage deres nektar og set de fredelige små slanger svømme på tværs af floden.
Gennem nu over 20 år i Novigrad-Dalmacija, har jeg fået mig etableret og via gode bekendte og venner, startet disse rejser op .
Mange lokale venner, bla. turistchefen Plamenko - er nu turguider for Novigrad Tours.

 Vores nye stenhytter med outdoor kitchen og åbne grillpladser, samt en ny handicapvenlig servicebygning er nu færdigbygget.
Området med hytterne ligger 10 m fra vandet med en fantastisk udsigt til bjergene Velebit mauntain. Hytterne giver os mulighed for, udover sommerturister, at tilbyde rejser til større grupper og efterskoler på ind til 120 pers. fra medio maj til medio september.
Christian som ejer campingpladsen Adriasol, er af kroatisk afstamning og bosiddende i Østrig. Han har været, og er, en super støtte i projektet, og efter mange års arbejde og besøg i Århus i Julen 2004, har han besluttet at være en del af projektet.
Min gode ven Carl og jeg har tegnet de 12 dobbelthytter - samt servicehus med de omkringliggende outdoor kitchen og grillpladser.
Her kan vi tilbyde alle mulighed for en dejlig ferie med plads til både at være alene og til socialt samvær.
Stedet er ideelt til børnefamilier, da campingpladsen og byen er rolig og overskuelig.
Selv tror jeg meget på ”Projekt Novigrad”, ikke mindst da jeg har stor opbakning i de lokale og da Novigrad-Dalmacija ikke, er eller bliver ”tivoliseret”.                             TILBAGE